Zašto su Japanske pelene tako posebne?

PREMIUM KVALITET PREMIUM KVALITET

PREMIUM KVALITET

Samo najkvalitetniji materijali koriste se u proizvodnji japanskih
pelena zato su slučajevi osipa ili dermatitisa izuzetno retki čak i
na osetljivoj bebećoj koži.

BLISKE S PRIRODOM BLISKE S PRIRODOM

BLISKE S PRIRODOM

Ove pelene ne sadrže formaldehide, ftalate, jedinjenja hlora, veštačke
arome niti losione koji su česti u drugim pelenama. Samo ekološki
čisti i bezbedni materijali korišćeni su u proizvodnji.

NEŽNE I VAZDUŠASTE NEŽNE I VAZDUŠASTE

NEŽNE I VAZDUŠASTE

Dodirnite japanske pelene i shvatićete da kvalitet čak i najpopularnijih
pelena proizvedenih u zapadnoj Evropi daleko zaostaje za japanskim.
Tkanina unutrašnjeg sloja napravljena je od nežnog pamuka i tankih prirodnih vlakana.
Mekana, vazdušasta i brzo upijajuća površina stvara bebama najveći komfor tokom nošenja.

BEZ NEPRIJATNIH MIRISA BEZ NEPRIJATNIH MIRISA

BEZ NEPRIJATNIH MIRISA

U japanskim pelenama nisu primenjeni hemijski aditivi za prikrivanje neprijatnih mirisa. Čak i puna pelena mirisaće potpuno prirodno, gotovo bez mirisa.

TANKE, MEKANE I SUPERUPIJAJUĆE TANKE, MEKANE I SUPERUPIJAJUĆE

TANKE, MEKANE I SUPERUPIJAJUĆE

Navikli smo da mislimo da su ekološke pelene debele i krute, međutim debljina Merries pelena za
novorođenčad je samo 3 mm, ali je njihova moć upijanja neverovatna. One su tanke i mekane, ne žuljaju
i ne taru osetljivu kožu, zbog čega se beba oseća ne samo suvo već i izuzetno prijatno.

PELENE KOJE SE NAVLAČE (GAČICE) PELENE KOJE SE NAVLAČE (GAČICE)

PELENE KOJE SE NAVLAČE (GAČICE)

Kada beba počne da se kreće,
a menjanje pelena postane izazov,
vreme je da isprobate pelene koje se navlače!
Mekane i nežne poput pamučnog veša!
Savršeno stoje i ne pomeraju se bez obzira koliko je beba aktivna.
Tako ih je lako i brzo promeniti!

Karakteristike Merries pelena

Pelene koje dišu!

O japanskim pelenama O japanskim pelenama

Dugotrajan suv i čist osećaj zahvaljujući sistemu sa tri vazduhopropusna sloja.
Prvi sloj - meka reljefna tekstilna površina brzo provodi tečnost u dubinu.
Drugi sloj - upija tečnost dok istovremeno propušta vazduh!
Vlaga se sakuplja u dubljim slojevima dok površina ostaje suva.
Treći sloj - specijalna tkanina koja propušta vazduh ali zadržava curenje tečnosti!

Trajna mekoća

O japanskim pelenama O japanskim pelenama

Talasasti dizajn smanjuje površinu koja je u kontaktu sa bebinom kozom i sprecava lepljenje za nju.
Unutrašnjost pelene ostaje nežna prema koži čak i kada se napuni mokraćom.

Najčešće postavljena pitanja

Većina evropskih pelena ne mogu se porediti po kvalitetu sa pelenama proizvedenim u Japanu. Mnogo skuplji i kvalitetniji materijali koriste se u proizvodnji pelena u Japanu, dok kontrolu proizvodnje i primene visokih standarda vrše državne institucije.

Prva stvar koju ćete osetiti kada uzmete pelenu u ruku je mekoća unutrašnjeg sloja. Mekani pamuk ima talasastu površinu koja obezbeđuje brzo propuštanje tečnosti uz smanjenu površinu kontakta sa kožom.

Japanske pelene napravljene su isključivo od ekoloških i čistih materijala. Ne sadrže izbeljivač, formaldehid, hlor, sintetičke arome niti druge toksične supstance čija upotreba na zapadu nije precizno limitirana. UPOTREBA HLORA, SINTETICKIH LOSIONA I PARFEMA TOKOM PROIZVODNJE PELENA ZABRANJENA U JAPANU JOS PRE 20 GODINA!

U Japanu su svi proizvodi za bebe izuzetno visokog kvaliteta i bezbednosti. Kvalitet pelena kontroliše kako sam proizvođač, tako i državne institucije, a zakoni koji regulišu zaštitu zdravlja deteta jedni su od rigoroznijih u svetu.

Merries pelene su veoma popularan Japanski brend koji kupuju milioni širom SAD, Japana, Australije i Evrope. Ovaj Japanski brend je naročito pouzdan i pogodan za novorođenčad.
Merries pelene su veoma mekane i napravljene od samo najboljih materijala za Vašu bebu. Biorazgradive su i odgovaraju najstrožim standardima koji se tiču zdravlja beba.

Pelene Merries su prve pelene u svetu sa vazduhopropusnim slojem, koje su Japanci napravili još daleke 1983. godine. Trenutno Merries je izbor mama broj 1 u Japanu.

-Na Australijskom tržištu pelene Merries prisutne su gotovo od početka proizvodnje i iz godine u godinu beleže sve veću prodaju.

-Kada su prvi put plasirane u Kini, distributer je morao da ograniči prodaju na dva pakovanja po kupcu da bi ispoštovao potražnju!

-Na tržištu Ruske Federacije prve Merries su se pojavile pre 11 godina i majke su bile spremne da čekaju po dve sedmice na isporuku da bi svom detetu obezbedile taj najmekši dodir. Japanske pelene danas su lider ruskog tržišta i preporučene od strane pedijatara i dermatologa.

-Na tržištu Evropske Unije brend Merries je prisutan tek pet godina i pronašao je put do najvećih lanaca bejbi opreme.

-Merries ima milione kupaca i širom Sjedinjenih Američkih Država, prisutne su na najvećim platformama poput Amazona i drugih.

-Od početka 2021 godine Merries pelene mogu se nabaviti i u Srbiji. Od sada i naše bebe mogu da rastu u #1 japanskim pelenama zahvaljujući joko.rs

Milioni ljudi ukazuju poverenje Merries pelenama i nastavljaju da kupuju njihove proizvode.

Kontaktni sloj (sloj u dodiru sa bebom) Merries pelena, sačinjen je od tankih pamučnih vlakana i vlakana celuloze.

Unutrašnji upijajući sloj čine mešavina celuloze od pamuka (cotton pulp) i male količine granula superupijajućeg polimera (SAP). SAP absorbuje 300 puta veću zapreminu tečnosti od svoje sopstvene zapremine, zato sadržaj SAP u pelenama je minimalan i iznosi 7%. Super upijajući polimer je razgradiv i do 30% brže nego onaj u tradicionalnim pelenama.

Spoljni sloj je izrađen od tekstiljnih netkanih materijala koja propuštaju vazduh. Netkani materijal se koristi kao zamena za polietilen, koji deluje kao membrana, tj propušta vazduh i sprovodi paru napolje.

Da bi se izbegle alergijske reakcije, boja se upotrebljava samo za print na spoljnom sloju, a i one su potpuno prirodne.

Pelene ne sadrže izbeljivač, formaldehide, ftalate, jedinjenja hlora, veštačke arome niti losione.
Japanci su napustili upotrebu hlora, sintetickih losiona i parfema u proizvodnji pelena još 1998. godine.

Zajednička osobina svih upotrebljenih materijala je da su kvalitetni i ekološki.

Sastav pelena za sva tri sloja: pamuk, celuloza (cotton pulp), netkani materijal (netkani poliofelin, netkani poliester), SAP.

Nova tehnologija proizvodnje pelena u Japanu čini ih efikasnijim, netoksičnim i ekološkim, zbog čega je mogućnost pojave osipa kod upotrebe Merries pelena minimalna.

Iako Evropska Unija ima sistem kategorisanja ekoloških proizvoda, pravila kategorisanja još nisu ustanovljena. U nedostatku Evropske regulative, Japanske pelene sertifikovane su međunarodnim ISO standardima (za kvalitet ISO 9001 i za očuvanje životne sredine ISO 14001). To znači da su visoki standardi primenjeni u svim fazama proizvodnje ovih pelena.

Za Japance je ekologija najvažniji oblik interakcije sa prirodom i shvataju je vrlo ozbiljno.

Da bi se neki proizvod smatrao ekološkim mora da zadovolji tri kriterijuma:
1. Da je bezbedan za ljude
2. Da je uticaj na prirodu tokom njegove proizvodnje minimalan
3. Da je razgradiv i da njegova razgradnja ne ostavlja posledice po okolinu.

Drugim rečima nije dovoljno da je proizvod samo bezbedan za ljudsku upotrebu. Ukoliko njegova proizvodnja šteti prirodi, neće se smatrati ekološkim.

Zbog toga se u proizvodnji Japanskih pelena koriste samo najkvalitetniji, ekološki čisti materijali.
Japanski proizvođači koriste samo tehnologije koje nemaju štetan uticaj na prirodu. U Japanu, na primer, korišćenje hlora kao izbeljivača u proizvodnji pelena napušteno je još davne 1998 godine.

Superupijajući polimer je materijal koji se korsti u srednjem sloju Merries pelena. SAP absorbuje 300 puta veću zapreminu tečnosti od svoje sopstvene zapremine, a istovremeno ne bubri drastično. Japanski absorbenti se smatraju najboljim u svetu. Ovaj polimer je potpuno bezbedan kako za decu tako i za prirodu. Potpuno je razgradiv u posebnim uslovima -u vodi, ugljen dioksidu i organskim materijama koji se nalaze u zemlji i nakon razgradnje ne ostavlja toksični uticaj na to.

"Premium" znači isto što i "Comfort" i označava povećanu udobnost i funkcionalnost pelena kako za bebe, tako i za roditelje.
Premium pelene imaju povećanu mekoću materijala i set dodatnih detalja:

Zaštitne trake oko butina i širok upijajući sloj koji povećavaju trajnost pelena kada je to potrebno- tokom dužih šetnji ili tokom noćnog bebinog sna. Merries pelene imaju duple i neobično nežne trakice oko butina.

Elastična traka na krilcima služi za bolju anatomsku fiksaciju pelene i sigurnu zaštitu od curenja kada je beba u ležaćem položaju. Sve veličine Merries osim NB imaju ovaj detalj, jer tek rođene bebe nisu toliko aktivne, pa njima i ne treba taj dodatak.

Indikator vlage - boja indikatora pokazuje kada je vreme da se zameni pelena.

Trakice za lepljenje su namenjene za višekratnu upotrebu i u tom slučaju trakice ostaju funkcionalne bez obzira koliko puta se zakopčaju i otkopčaju.

Neki evropski proizvođači u premium pelene dodaju specijalne arome i losione u nameri da pruže više nege bebama. Dodatak aroma i losiona u većini slučajeva može više škoditi, nego doprinositi zbog alekgijskih reakcija na komponente losiona.

U japanskim pelenama veštačke arome i losioni se ne koriste. Pelene nemaju miris ni pre upotrebe, ni posle upotrebe.
U Japanu su svi proizvodi za bebe izuzetno visokog kvaliteta i bezbednosti. Kvalitet pelena kontroliše kako sam proizvođač, tako i državne institucije, a zakoni koji regulišu zaštitu zdravlja deteta jedni su od rigoroznijih u svetu.

U proizvodnji Merries pelena koriste se jedinstvene tehnologije koje ne postoje nigde u svetu!

Prema istraživanju koje je sprovela Kao korporacija, pelene Merries su 2-3 puta bolje prozračene od konkurentskih proizvoda. Razlog tome je jedinstvena tehnologija sa TRI VAZDUHOPROPUSNA SLOJA, koja dozvoljava vlažnom vazduhu, pari da izlazi napolje eliminišući vlagu i na taj način sprečava stvaranje „efekta staklene bašte“ unutar pelene.

Patentirani absorbent koji koristi Merries trenutno UPIJA DO 100 PUTA VIŠE tečnosti od svoje sopstvene zapremine, pretvarajući je u gel, a istovremeno NE BUBRI DRASTIČNO!

Mekani PAMUČNI MATERIJAL pelena savršeno štiti kožu od pelenskog osipa.

Jedinstveni, mekani unutrašnji sloj, zahvaljaujući svom dizajnu, smanjuje kontaktnu površinu pelene sa bebinom kožom i sprečava lepljenje za nju, tako da vam UPOTREBA KREME TOKOM POVIJANJA NIJE NEOPHODNA!

Vidite li sa koliko pažnje detaljni Japanci pristupaju proizvodnji jednog prilično običnog proizvoda kao što su dečije pelene?
Možete se i sami uveriti u premium kvalitet Merries pelena tako što ćete poručiti test set ili paket sa našeg sajta joko.rs.

KAO Korporacija proizvodi Merries pelene preko 35 godina.

Zahvaljujući sistemu konstantnog napredovanja, moderan proizvod uključuje čitav set tehnologija koje brinu o zdravlju bebine kože:

Elastične trake oko struka i mekane duple trake oko nogica naležu savršeno na telo i sprečavaju svako curenje bez otisaka na koži.

Indikator napunjenosti daje roditeljima do znanja kada je pravi trenutak da se promeni pelena.

Troslojna struktura: mekani unutrašnji sloj čuva kožu,srednji sloj absorbuje tečnost, spoljna membrana propušta višak pare napolje. Svaki sloj je vazduhopropusan i dozvoljava koži da „diše“

“Naš sopstveni istraživački centar obezbeđuje nam da stvaramo jedinstvene materijale i omogućava nam da sprovodimo sva neophodna dermatološka i pedijatrijska ispitivanja.”

Sistem kontrole kvaliteta i bezbednosti podrazumeva:

Specijalan sistem prečišćavanja vazduha u proizvodnim prostorijama koji sprečava prodor prašine i alergena na proizvod.

Dupli sistem kontrole kvaliteta proizvoda, automatski i manuelni.

Proizvođač stavlja jedinstveni kontrolni broj na svaki proizvod i odgovara za njegov kvalitet čak i nakon dostave.

Pogledajte više informacija o Merries na linku:

https://web.kao.com/sg/merries/about/

Japanske pelene imaju anatomski dizajn i šire su od evropskih brendova.
Nemaju univerzalnu veličinu 7-18 kg, nego imaju 3 veličine u tom diapazonu.
Veličine su određene tako da u svakom trenutku maksimalno odgovaraju građi vaše bebe.

1. Prelaz između veličina pelena Merries NB i S je najbolji oko 4,5 kg.

➡️Pelene NB su dizajnirane za okvirnu težinu od 2 do 5 kg, a pelene S za težinu od 4 do 8 kg. Međutim gornja granica je za svaku bebu individualna i zavisi od građe!
➡️Neka beba može da iskoristi samo 1 paket NB, dok druga može da iskoristi i do 3-4 paketa NB!
Gaćice S zaista se mogu koristiti već od 4 kg i izuzetno odgovaraju bebicama sa buckastim nogicama. Ukoliko beba ima buckaste nogice možete preći i na pelene S od 4 kg.
➡️Ukoliko je vaša bebica mršava ona može da koristi pelene NB i malo preko 5 kg.


2. Prelaz između veličina pelena Merries S i M je najbolji oko 6-6,5 kg.

➡️Pelene S su dizajnirane za okvirnu težinu od 4 do 8 kg, a pelene M za težinu od 6 do 11 kg.
➡️Prelaz sa S na M veličinu prati promena ne toliko dužine, nego širine.
Granična težina za prelaz sa S na M veličinu je 6-6,5 kg. Za graničnu težinu odgovaraju obe veličine.
➡️Gaćice S mogu se komotno koristiti do 6.5 -7kg, ali zavisi od građe:
Ukoliko beba ima buckaste nogice najbolje je preći na pelene M već od 6 kg.
Ukoliko je vaša bebica mršava i dugačka ona može da koristi pelene S veoma dugo, trenutni rekord je do 5 meseci.


3. Prelaz između veličina pelena Merries M i L je najbolji oko 8.5 kg preko gaćica M!

Pelene i gaćice M su dizajnirane za okvirnu težinu 6-11 kg. Međutim gornja granica je za svaku bebu individualna i zavisi od građe!

Uvek treba preći na drugu veličinu ukoliko primetite da:
1️⃣zakopčavate čičak traku na broj 3
2️⃣pelena ostavlja otisak na koži
3️⃣doseže ispod pupka
Jer to su sve naznake da pelena uskoro neće izdržati noć.
Za veličinu pelena M gornja granična težina u proseku je oko 8,5 kg.
Međutim ne preporučujemo da odmah prelazite na pelene L (9-14 kg), jer bebi će faliti oko pola kilograma i pelena će biti dugačka.
Najbolje je u toj situaciji sa pelena M preći na gaćice M dok beba ne napuni bar 9 kg. Gaćice M zaista se mogu koristiti do 9.5 kg i izuzetno odgovaraju za dugačke bebe težini do 10-11 kg.
Ukoliko beba ima izuzetno buckaste nogice možete preći na gaćice L blizu 8,5 kg, jer gaćice su pliće od pelena i neće biti dugačke.

4. Prelaz između veličina pelena Merries L i XL je najbolji oko 13 kg!

➡️Pelene L i gaćice L su dizajnirane za okvirnu težinu 9-14 kg, a gaćice XL za težinu od 12 do 22 kg.

Za veličinu gacica i pelena L gornja granična težina u proseku je oko 13 kg:
Ukoliko beba ima buckaste nogice možete preći na gaćice XL blizu 11-12 kg, tako što možete da kombinujte veličine L i XL - na primer L preko dana, a XL preko noći.
Ukoliko je vaša bebica mršava i dugačka ona može da koristi pelene ili gacice L veoma dugo, trenutni rekord je do 15 kg!


5. Prelaz između veličina pelena Merries XL i XXL je najbolji oko 18 kg!

➡️Pelene XXL su dizajnirane za okvirnu težinu 15-28 kg, a XL za težinu od 12 do 22 kg.
Za veličinu gaćica XL gornja granična težina u proseku je oko18+ kg, a za pelene XXL- 28 kg.
Ukoliko je dete krupnije i ima buckaste nožice možda će mu trebati gaćice XXL već sa16-18 kg.
Ukoliko je vaša bebica mršava najverovatnije veličinu XXL nećete ni koristiti.

Broj XXL je izrazito veći od XL i može se koristiti po potrebi za stariju ili krupniju decu u vidu noćnih gaćica.

Pelene XXL su mnogo veće od broja 6 drugih brendova. XXL najviše odgovaraju veličini 7, kod brendova koji ih uopšte imaju. Sa sigurnošću možemo da kažemo da veći broj pelena za decu nismo još sreli.

Pelene XXL imaju dvojni upijajući sloj i mogu da upiju do 500 ml tečnosti, sasvim dovoljno za miran noćni san.

➡️Na našem sajtu www.joko.rs postoji opcija da uzmete test set pelena ili gacica od nekoliko veličina.

Pelene Merries četiri godine za redom osvajaju nagradu Najbolji Izbor Mama koju dodeljuje Japansko Udruženje Majki.
Nagrade se dodeljuje na osnovu glasova mama sa malom decom. Merries su dobile najviše glasova u svojoj kategoriji "proizvod koji ste probale i rado ga preporučujete"!
izvor: www.best-mother.jp

Kao prvo, potrebno je odabrati oblik: ortodontsku, okruglu ili simetričnu cuclu. Zatim se bira veličina: Novorođenčad, 0-3 i 3+. Za bebe koje vole veliku cuclu, u ponudi nudimo i VELIKI ortodontski model Zvezda i Mesec. Ovaj model može da se koristi u svim uzrastima (kao i 3+ cucle).

Moguće je da se „stara“ cucla povećala zato što je napravljena od prirodnog fleksibilnog materijala. Kako se cucle od prirodne gume prave od prirodnog materijala, one vremenom mogu promeniti boju i oblik. Moguće je da je vaša cucla promenila veličinu ako dete veoma jako sisa, ako se predugo koristila (preporučujemo da se cucla menja na svakih 6-8 nedelja), ili se nepravilno čuvala/održavala, odnosno, ako se prala u mašini za pranje sudova. Zbog toga je često bolje imati više cucli u opticaju u isto vreme koje se menjaju svakog drugog meseca. Sve cucle treba da se menjaju na svaka 2 meseca.

Ne, nije normalno da se cucla ljušti. Problem može biti u tome što ste cuclu možda koristili duže od preporučena 2 meseca, ili je čistili na neodgovarajući način. Sve cucle treba da se menjaju najmanje na svaka 2 meseca iz higijenskih razloga – kao četkice za zube. Kako bi se osigurala pravilna higijena, cucla bi trebalo da se pere ručno ili u mašinama specijalno namenjenim za to, i ne sme se prati u mašini za pranje sudova ili mikrotalasnoj pećnici (osim ako se ne koristi odgovarajuća kutija za sterilizaciju). Cucla se može sterilisati u ključaloj vodi. Savetujemo da prestanete da koristite cuclu ako se ljušti i da je zamenite sa novom. Takođe je dobro da koristite više od jedne cucle u isto vreme, jer se tako cucla neće tako brzo istrošiti i trajaće duže.

Ovo je veoma individualno i dosta varira od kulture do kulture, od roditelja do roditelja i, naravno, od deteta do deteta. Savetujemo da prestanete da koristite cucle najkasnije u trećoj godini. Da li ste znali da cucle možemo da obnovimo i ponovo iskoristimo, a vi možete da uštedite novac – više pročitajte ovde: https://heveaplanet.com/upcycling/

Cucla se može odložiti kao organski otpad. Međutim, možete nam poslati svoje stare cucle i dobiti popust za svoju sledeću kupovinu u našoj veb-prodavnici. Mrzimo otpad, ali volimo da obnavljamo. Više pročitajte ovde: https://heveaplanet.com/upcycling/

Prirodna guma koja se koristi za proizvodnju naših cucli ne sadrži konzervanse ili antioksidanse. Prirodna guma menja boju vremenom.

Da, naše cucle imaju tanki sloj biljnog ulja kako bi se sprečilo njihovo isušivanje. Ovo nestaje nakon prve sterilizacije. Miris je na prirodnu gumu.

Nitrozamini se mogu pronaći u prirodnoj gumi, kao i u drugim prirodnim stvarima poput avokada, dimljenog mesa itd. Naši proizvodi zadovoljavaju sve potrebne standarde i testovi pokazuju da se nivo nitrozamina ne može detektovati.

Svi HEVEA proizvodi su testirani kako bi se dokazalo da ispunjavaju standard EU EN1400, propise SAD-a CPSIA i australijski propis AS 2432-1991. Neprekidno testiramo naše proizvode i možemo vas uveriti da nema razloga za brigu. Imamo veoma dobre rezultate na svim testovima. Sarađujemo sa nezavisnom istraživačkom agencijom, SGS, jednom od vodećih svetskih kompanija za testiranje i analizu.

Da, nezavisni testovi i analize osiguravaju da naše cucle ispunjavaju sve potrebne standarde u Evropi, SAD-u, Australiji i na Novom Zelandu.

Igračke za kupanje treba da se peru ručno ili u mašini pogodnoj za gumu. Ne treba da se peru u mašini za pranje sudova. Za prirodniji pristup pranju vaših igračaka za kupanje, koristite sirće. Pomešajte četiri dela belog sirćeta sa jednim delom tople vode. Potpuno potopite igračke ili sunđerom nanesite rastvor na svaku igračku.

Kada se igračka za kupanje ne koristi, osušite je i čuvajte na čistom i suvom mestu, van direktne sunčeve svetlosti i toplote. Proizvedene su od 100% prirodnog gumenog lateksa.

Da, HEVEA igračke za kupanje su testirane nezavisnim analizama i dokazuju usklađenost sa bezbednosnim standardom CE.

Proizvodi HEVEA su napravljeni od 100% prirodne gume bez konzervanasa ili dodatka antioksidanasa da zadrži svetložutu boju. Prirodna guma je prirodni materijal koji se vremenom menja.

Kavan se boji ručno pigmentima od povrća i biljaka. Pošto su boje prirodne, one vremenom mogu izbledeti. Igračku treba čuvati na čistom i suvom mestu, van direktne sunčeve svetlosti ili kontakta sa izvorom direktne toplote kako bi duže trajala.

Svi HEVEA proizvodi su testirani po najvišim standardima. Igračke za kupanje brenda HEVEA su u skladu sa standardima CE. Neprekidno testiramo naše proizvode i možemo vas uveriti da nema razloga za brigu. Imamo veoma dobre rezultate na svim testovima. Sarađujemo sa nezavisnom istraživačkom agencijom, SGS, jednom od vodećih svetskih kompanija za testiranje i analizu.

Crne tačke, koje mogu biti plesan (ne znamo, jer ih nismo videli), mogu se pojaviti ako je igračka bila mokra/vlažna duži vremenski period i nije se sušila nakon korišćenja. Međutim, verujemo da ćete moći da očistite plesan. Sirće je odlično prirodno dezinfekciono sredstvo i bezbednije je od izbeljivača. Pomešajte 1/2 šolje belog sirćeta sa galonom vode i potopite igračke na sat vremena. Oribajte igračke sunđerom i ostavite ih da se potpuno osuše. Ovo bi trebalo da pomogne, a ukoliko se ne skine sva plesan, molimo ponovite proces.

Ulje je biljno i potpuno je bezbedno. Stavili smo ga na proizvode da bi se ne bi isušili. Glodalicu treba da sterilišete pre upotrebe, kao što je navedeno na uputstvima, a Pandu možete da sterilišete običnom ključalom vodom. Osušite je i spremna je za upotrebu.

Koristila se predugo ili nije pravilno održavana, te može početi da se razgrađuje. Ako krene da se lomi, treba prestati sa korišćenjem, u suprotnom je sigurna za upotrebu.

Da biste sterilisali glodalicu Panda, možete je prokuvati ili koristiti mašinu specijalno namenjenu sterilizaciji. NE treba je prati u mašini za pranje sudova ili mikrotalasnoj pećnici. Glodalicu treba čuvati na čistom i suvom mestu, van direktne sunčeve svetlosti ili kontakta sa izvorom direktne toplote kako bi duže trajala. Pošto je prirodna guma potpuno prirodan materijal, vremenom može da potamni. Ukoliko postoje cepanja ili promene na glodalici, istu treba odložiti. Veoma mali broj dece je alergičan na prirodnu gumu, ali u svakom slučaju obratite pažnju na bilo kakve alergijske reakcije i ukoliko dođe do alergijske reakcije usled korišćenja glodalice, treba prekinuti sa upotrebom.

Ne preporučujemo da se glodalica Panda ili bilo koja glodalica zamrzava, zato što je to previše hladno za bebina usta. Da biste je ohladili, možete je staviti u frižider.

HEVEA glodalica Panda napravljena je od 100% sirove prirodne gume bez konzervanasa ili dodatka antioksidanasa da zadrži svetložutu boju. Prirodna guma je prirodni materijal koji se vremenom menja.

Svi HEVEA proizvodi su testirani kako bi se dokazalo da ispunjavaju standard EU EN1400, propise SAD-a CPSIA i australijski propis AS 2432-1991. Neprekidno testiramo naše proizvode i možemo vas uveriti da nemate razloga za brigu. Imamo veoma dobre rezultate na svim testovima. Sarađujemo sa nezavisnom istraživačkom agencijom, SGS, jednom od vodećih svetskih kompanija za testiranje i analizu.

Da. Glodalice brenda HEVEA testirane su od strane nezavisnih laboratorija i dokazuju usklađenost sa bezbednosnim standardom CE i EN71.

Glodalica Kavan može da se pere u toploj vodi i može se koristiti blagi sapun ukoliko je potrebno. NE prokuvavajte je. Glodalicu treba čuvati na čistom i suvom mestu, van direktne sunčeve svetlosti ili kontakta sa izvorom direktne toplote kako bi duže trajala. Pošto su boje prirodne, vremenom mogu izbledeti. Ukoliko postoje cepanja ili promene na glodalici, istu treba odložiti. Veoma mali broj dece je alergičan na prirodnu gumu, ali u svakom slučaju obratite pažnju na bilo kakve alergijske reakcije i ukoliko dođe do alergijske reakcije usled korišćenja glodalice, treba prekinuti sa upotrebom. NE treba je prati u mašini za pranje sudova ili mikrotalasnoj pećnici.

Nije preporučljivo zamrzavati ili hladiti glodalicu, jer može oštetiti bebine desni.

Svi HEVEA proizvodi su testirani kako bi se dokazalo da ispunjavaju standard EU EN1400, propise SAD-a CPSIA i australijski propis AS 2432-1991. Neprekidno testiramo naše proizvode i možemo vas uveriti da nemate razloga za brigu. Imamo veoma dobre rezultate na svim testovima. Sarađujemo sa nezavisnom istraživačkom agencijom, SGS, jednom od vodećih svetskih kompanija za testiranje i analizu.

Da. Glodalice brenda HEVEA testirane su od strane nezavisnih laboratorija i dokazuju usklađenost sa bezbednosnim standardom CE i EN71.

Naše staklene flašice su flašice sa standardnim grlom, što znači da su kompatibilne sa ovom veličinom (dakle, ne sa širokim grlom).

Plastika koju koristimo nije toksična i pravi se od PP SM 340.

Pigment crne boje pravi se od ugljenika.

Pigment crvene boje pravi se od organske smeše. Bezbedan je, organski i nije toksičan.

Normalno je da guma ima jači miris kada se kuva, zato što je materijal prirodan i reaguje na toplotu i vlagu. Međutim, bezbedna je za upotrebu i miris će nestati ubrzo nakon što se lopta ponovo koristi/osuši.

Crne tačke, koje mogu biti plesan (ne znamo, jer ih nismo videli), mogu se pojaviti ako je prostirka za kupatilo bila vlažna duži vremenski period i nije se potpuno osušila nakon korišćenja, zato što mi ne koristimo nikakve hemikalije koje sprečavaju pojavu plesni. Međutim, verujemo da ćete moći da očistite plesan. Sirće je odlično prirodno dezinfekciono sredstvo i bezbednije je od izbeljivača. Pomešajte 1/2 šolje belog sirćeta sa galonom vode i potopite igračke na sat vremena. Oribajte prostirku sunđerom i ostavite je da se potpuno osuši. Ovo bi trebalo da pomogne, a ukoliko se ne skine sva plesan, molimo ponovite proces.

Pigment crne boje pravi se od ugljenika.

Trebalo bi da odgovaraju flašicama sa standardnim grlom. Nažalost, ne možemo da garantujemo da odgovaraju flašicama koje vi imate – za sada samo znamo da odgovaraju našim flašicama.

Veličina rupice na cucli (koja nije laka da se vidi golim okom), odrediće protok tečnosti (vode/mleka/čaja) i manji je za sporiji protok, a veći za srednji protok. Odlučili smo da napravimo 2 veličine za manje bebe i za retke tečnosti (bez gušće tečnosti), jer flašica nije velika. Veličina je nezgodna i zapravo je važna samo za male bebe, kako ne bi dobile previše tečnosti odjednom. Zbog toga smo odabir učinili jednostavnim i u ponudi samo imamo manju flašicu i sa 2 veličine. Takođe, na proizvodu smo ugravirali „Sporo“ i „Srednje“.

Da, cucle sa oznakama „Sporo“ i „Srednje“ sprečavaju grčeve. Vazdušni ventil na cucli služi da dozvoli vazduhu da uđe u flašicu dok beba pije, bez potrebe da prekine bebino sisanje tokom hranjenja. Dok beba pije, integrisani ventil na cucli se pomera kako bi omogućio vazduhu da uđe u flašicu i spreči stvaranje vakuuma, te izbacuje vazduh na zadnji deo flašice.

Da, zahvaljujući postojanju 4 vakuumske sisaljke sa zadnje strane podmetača, on se neće pomerati.

Da, podmetač odgovara većini hranilica i takođe može da se koristi na putu, jer može da se savija.
Obaveštenje o kolačićima
Poštovani korisniče, naš sajt koristi cookies (kolačiće) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Ukoliko nastavite da pregledate i koristite našu Internet prodavnicu, slažete se sa upotrebom kolačića.