Priprema za porodilište

Priprema za porodilište je do skoro bio stresan proces. Pojavom raznih foruma, internet portala i sajtova, mlade mame su čitale i razmenjivale iskustva i informacije. Priprema za porodilište ne treba da bude stresna i obično se priprema sve potrebno barem tri nedelje pred polazak. Priprema unapred ili organizovanje i kupovina potrebnog je rasterećenje samo po sebi.

Praktičan vodič za mlade mame

Dolazak bebe u vaš život je jedinstveno iskustvo, a priprema za boravak u porodilištu je ključni korak u tom putovanju. Joko kao ponuđač robe koja se može koristiti u pripremi za porodilište odlučuje da napiše mali vodič.
Razlog za pisanje vodiča su sve češća pitanja i upiti koji nam dolaze sa vaše strane.
Priprema za porodilište. Izbegnite stres

Priprema za porodilište

 Evo praktičnog vodiča za mlade mame:

1. Torba za porodilište:

  • Pakujte torbu koja sadrži lične stvari za vas, kao što su pidžama, papuče, četkica za zube, šampon i druge higijenske potrepštine. Takođe, spakujte stvari za bebu, poput pelena, bodića, čarapica i imajte kod sebe toplo ćebence za vašu bebu.
Uvek se možete osliniti i na naš izbor koji nudimo. Ako se dvoumite oko izbora ili ponude na primer bebi pelena ili vlažnih maramica, možete nas kontaktirati. Isto tako jako je važno da pripremite i kremu za pelensku regiju, naravno prirodnog porekla, u našoj ponudi možete pronaći i njih.

2. Dokumenta:

  • Pripremite sva važna dokumenta, uključujući ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu, rezultate pregleda, i druge medicinske informacije koje bi mogle biti potrebne.

3. Plan porodice:

  • Razgovarajte s partnerom i medicinskim osobljem o planu porođaja. Odredite želje koje imate u vezi sa porođajem, kao i specifične zahteve koje želite da uzmete u obzir tokom boravka u porodilištu.
Plan koji stvarate jeste sigurnost koju dodatno dajete sebi. Jako je važno da sa sobom ponesete tu sigurnost, mir i uverenje da sve ide po planu.

4. Odeća za bebu:

  • Spakujte nekoliko setova odeće za novorođenče, uključujući bodiće, benkice, čarape, kapice i pelene. Praktično je imati i nekoliko različitih veličina kako biste bili spremni na sve.

5. Sredstva za higijenu:

  • Uz osnovne higijenske potrepštine, razmotrite i dodatke koji će vam pomoći da se osećate što prijatnije, poput hidratantnih krema i vlažnih maramica. Naravno ne zaboravite i uloške za porodilje koji su jako bitni. Uloške za porodilje u Joko radnji možete pronaći u tri veličine.
Kao što smo kazali u predhodnom navođenju, uvek možete pogledati naš celokupan asortiman. Takođe uvek imajte neke potrošne stvari dodatno na stanju kod vas, rezerva je najbolja i dodaje na sigurnosti.

6. Pribor za ishranu:

  • Ako planirate dojenje, spakujte sve potrebne stvari za hranjenje bebe, uključujući grudnjake za dojenje, lanolin kremu i eventualno pumpu za izmuzavanje mleka. Naravno tu su i tupferi, štitnici za bradavice i sve ostalo što je možda sitnica, ali u ovom momentu sitnice puno znače. Našu ponudu možete istražiti, ovde.

7. Mobilni telefon i punjač:

  • Ostanite povezane sa svojim voljenima i ponesite svoj mobilni telefon sa punjačem. Ovo će vam pomoći da delite srećne trenutke sa porodicom i prijateljima.

U porodilište ponesite sve što vam je potrebno

Verovali ili ne punjač za mobilni telefon se često zaboravlja. Najčešći stres proizilazi kada shvatite da oko vas svi imaju drugi model telefona, a vama je baterija na 12%. Kako bi izbegle stres uvek imajte pri ruci punjač za telefon ili imajte rezervni u vašoj torbi.

8. Knjige i zabava:

Ponesite sa sobom nešto za zabavu, poput knjige, časopisa ili muzike, kako biste imali opciju da se opustite tokom slobodnog vremena.

Ako imate knjigu koju odavno želite da pročitate, možete je spakovati. Najkvalitetnije vreme jeste ono koje ćete imati u porodilištu. Možda razmišljate o kupovini nekog kuvara za bebe ili o vodiču, pravo je vreme da ga spakujete na vreme.
 
Hrana i kuvar za bebe

9. Adresar i plan posete:

  • Napravite spisak ljudi koje želite da obavestite o dolasku bebe i obezbedite informacije o posetama. Dogovorite se s porodicom i prijateljima o vremenu kada želite da ih primate.

10. Psihološka priprema: 

Važno je obratiti pažnju na svoje emocionalno blagostanje. Razgovarajte s partnerom, prijateljima ili sa članovima porodice o svojim osećajima. Dodatna podrška i sigurnost koju vam najbliži ulivaju je ogromna vaša snaga. Jako je bitno da celokupan proces pripreme prođete na što lakši i kvalitetniji način.

Joko zaključak 

Zapamtite, svako iskustvo porođaja je jedinstveno, i važno je da imate informacije koje će vam dati mogućnost prilagođavanja.

Ovaj vodič Vam može pomoći da se osećate spremno za dolazak bebe i uživate zajedno. Joko se trudi da da svoj doprinos i pruži Vam što više informacija. Uz svu podršku koju imate, znajte da još neko misli na Vas.

Tagovi: prirpema za porodilište oprema za bebe beograd šta je sve potrebno za porodilište vodič za mlade mame oprema za bebe novi sad oprema za bebe
Obaveštenje o kolačićima
Poštovani korisniče, naš sajt koristi cookies (kolačiće) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Ukoliko nastavite da pregledate i koristite našu Internet prodavnicu, slažete se sa upotrebom kolačića.