Da li brinete o svojoj koži nakon sunčanja i zašto je after sun losion toliko važan?

Kako radi after sun losion?

Iako je after sun losion nešto što mnogi od nas ponesu na letovanje, nismo baš svesni kako ovaj proizvod funkcioniše, niti zašto nam je neophodan. Sunce isušuje kožu: posle minimalne doze zračenja, zapremina hijaluronske kiseline opada za oko 20%, jer se troši kao antioksidans i sprečava oštećenje DNK. I što je manje hijaluronske kiseline, to je niži nivo hidratacije. Takođe među zaštitnim reakcijama kože na ultraljubičasto zračenje su keratinizacija i zadebljanje epidermisa. Koža koja je postala gruba kao rezultat sunčanja, teži da se oslobodi oštećenih ćelija i počinje da se ljušti.

Upravo su ove posledice losioni sa oznakom „Posle sunca“ dizajnirani za borbu protiv. Ovaj tip proizvoda pomaže zaceljivanju kože i nadoknađuje joj izgubljenu vlagu. Često su formulisani na bazi sastojaka poput aloe vere, glicerina, umirujućih prirodnih ulja i vitamina.  Antioksidanti koje se nalaze u after sun-u sprečavaju dalju štetu koju nanose čestice slobodnih radikala, koje ostaju na koži, čak i kada niste više na suncu.

Zašto je after sun losion toliko važan?

Zdrava koža je samo ona koja je dubinski hidrirana. Kada su ćelije napojene vodom i kiseonikom, one se efikasnije bore sa stresom poput UV zračenja, zagađenja i infracervenih A -zraka.

Većina nas oseti opekotinu tek nekoliko sati posle sunčanja, isto kao što znamo da se šteta posle termičkog oštećenja širi satima nakon opekotine. Nanošenja rashlađujućih preparata na kožu će zaista pomoći u oba slučaja.

Kada ste se sklonili sa sunca, prvi korak je da se potopite u hladnu kupku / ne tuširanje, jer mlaz vode može uzorkovati dodatni bol na već iritiranu kožu, u koju ćete dodati nekoliko kašika bademovog ulja, koje e umiriti I hidrirati kožu. Kada se koža ohladila i hidrirala, momentalno će se povući I inflamatorni proteini koji se otpuštaju iz opekotine.

Sledeći korak je nanošenja after sun losiona, u obilnoj količini. Bilo da se odlučite za laganu kremastu ili galastu formulu, najveći benefit koji imate ovog proizvoda je visoki procenat vode, koji hladi I hidrira.

Drugi benefit su biljni ekstrakti koji umiruju crvenilo i bol, poput aloe vere. Dodatni bomus će dobiti ako ga ostavite u frižideru pre odlaska na plažu, kako bi vas čekao rashlađen after sun.

Zašto ne možete koristiti gustu kremu kao after sun losion?

Ako se pitate zašto ne možete koristiti gustu kremu za telo na bazi aloe vere kao after sun, odgovor je da teške kreme imaju visko procenat ulja, koje kreira barjeru na koži. Ovaj sloj će zarobiti vrelinu i uzorkovati produžen osećaj bola, crvenila i osetljivosti. After sun proizvodi su posebno dizajnirani da osveže, hidriraju i umire kožu, bez filma i barijere.

Koje komponente će pomoći koži da se oporavi?

KAPRILNI TRIGLICERIDI - visoko polarni emolijens, frakcija kokosovog ulja. Čuva kožu od gubitka vlage, ne ostavlja lepljiv i mastan osećaj na koži, daje mekoću koži lica,

formira zaštitni „plašt“, ali ne ometa razmenu vazduha kože. Ima antiinflamatorno, antikomedogeno dejstvo.

EKSTRAKT SOKA ALOE VERE ima antiinflamatorno, umirujuće, adstringentno dejstvo.

TOKOFEROL - pomaže u zadržavanju vlage u koži, daje glatkoću, hrani i tonira.

ULJE KUKURUZNIH KLICA se koristi za omekšavanje i ishranu kože, bogato vitaminima i masnim kiselinama. Ovo ulje pomaže u izglađivanju bora na koži i podmlađivanju kože.

EKSTRAKT KORENA ŠARGPE poboljšava fiziološke funkcije kože, vraćajući joj elastičnost, mekoću i glatkoću. Hranljive komponente ekstrakta sprečavaju hrapavost epidermisa,

povećavaju njen stepen hidratacije, izglađuju bore, čine kožu elastičnom, deluju podmlađujuće na suvu kožu.
Azeta Bio losion nakon sunčanja je sakupio koncentrat tako korisnih supstanci za vlaženje, hranjenje i regeneraciju kože u tegli losiona za posle sunčanja.

Ovo je univerzalni proizvod za negu cele porodice. Poseduje Bio Eco Cosmesi SERTIFIKAT i pogodan je za trudnice i bebe od rođenja.

Delikatna konzistencija ne ostavlja tragove na odeći. 

Azeta Bio after sun

Tagovi: organskakozmetika zaštitaodsunca prirodnakozmetika
Obaveštenje o kolačićima
Poštovani korisniče, naš sajt koristi cookies (kolačiće) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Ukoliko nastavite da pregledate i koristite našu Internet prodavnicu, slažete se sa upotrebom kolačića.