Sastav bebi pelena

Pelene za bebe

Sastav bebi pelena muči mnoge roditelje. Sve je više ljudi koji su svesni blagodati koja se nudi kroz prirodne materijale. Međutim u moru ponuda:

Koje pelene za bebu odabrati?

Svaki roditelj razume važnost pelena koje su sastavni deo odrastanja novorođenčeta, ali koliko zapravo znamo o sastavu ovih čudesnih proizvoda? U ovom blogu, zavirićemo u svet pelena, istražujući njihov sastav, inovacije koje ih unapređuju i naravno sam istorijat.

Sastav bebi pelena

U odgovoru na potrebu roditelja za prirodnijim proizvodima, pojavljuju se pelene bez hemikalija. Ove pelene često koriste organske materijale i isključuju upotrebu aditiva ili mirisa, pružajući bezbednost i negu koja se oslanja na prirodne resurse.

Prirodne bebi pelene joko beograd novi sad

Prve jednokratne pelene od celuloze sa absorbentom i nepropusnim spoljnim slojem od polietilena su se pojavile 1961. godine.

1983. godine japanci su prvi u svetu osmislili pelene sa vazduhopropusnim spoljnim slojem, i to su bile prve Merries pelene. Do danas su najlon zamenili visikotehnološkim poroznim tekstilom kako bi sprečili kondenzaciju vlage unutar pelene.

Superabsorbent su takođe osmislili japanci. Trenutno japanski absorbent "sumitomo" se smatra najkvalitetnijim u svetu zato što je ekološki čist i dovoljna je vrlo mala količina kako bi pelena brzo upila maksimum tečnosti i površina pelene ostala suva. Osim toga on ne bubri drastično i zato pelena se ne naduva.

I nakon gotovo 50 godina suština jednokratnih pelena ostala je približno ista uz nekoliko promena:

1️⃣ Celuloza se dobija od drveta, pamuka ili bambusa, beljena je bez elementarnog hlora ECF (hlor dioxin) ili TCF metodom (kiseonik, azot itd).

2️⃣ Absorbent dolazi u vidu gela (poliakrilat Na) ili superupijajućeg polimera (SAP) zavisno od proizvođača.

3️⃣ Unutrašnji sloj, u dodiru sa kožom: viskoza od drveta ili bambusa, polipropilen (ili bio polipropilen) ili pamuk (ili organski pamuk).

4️⃣ Spoljji sloj - običan film od polietilena ili tekstilni porozan film na osnovi bambusa, kukuruza i/ ili sintetičkih materijala.

5️⃣ Sintetičke ili prirodne arome i losioni nisu neophodan deo pelena, ali ih dosta proizvođača koristi.

Ipak znate i sami da se od istih sastojaka mogu napraviti pelene različitog kvaliteta.

Možemo reči da u Japanskim pelenama bukvalno svaki detalj je osmišljen sa ciljem da pruži bebi maksimalan komfor.

🙌 Obično se sve pelene reklamiraju kao mekane, prirodne i superupijajuće i ako mnoge u praksi nisu takve i teško je izabrati brend pelena na osnovu reklame.

👌 U Japanu možete da kupite tester bukvalno svake pelene koja postoji na tržištu.

Joko podržava njihovu praksu i pružamo mogućnost da dobijete besplatan test set pelena sa našeg sajta joko.rs i uverite se u jedinstveni kvalitet koji pružaju.

kupovina pelena za bebu online


Bebi pelene: Potreba i sigurnost

Svet pelena je mnogo više od jednostavnog proizvoda. Njihov sastav odražava posvećenost sigurnosti, udobnosti i zdravlju beba. Inovacije u ovom sektoru ne samo da čine život roditelja lakšim, već i doprinose očuvanju nežne kože najmlađih članova porodice. Iz tog razloga, Joko radnja jeste širom otvorena za sve one koji se trude da unaprede, olakašaju i stvore uslove za što lepši period odrastanja svoje bebe.

Tagovi: joko pelene za bebe bebi pelene sastav sastav pelena pelene za bebe beograd pelene za bebe joko pelene za bebe novi sad pelene za bebu sastav bebi pelena
Obaveštenje o kolačićima
Poštovani korisniče, naš sajt koristi cookies (kolačiće) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Ukoliko nastavite da pregledate i koristite našu Internet prodavnicu, slažete se sa upotrebom kolačića.