Kako pomoći bebi tokom visokih temperatura?

Kako sprečiti da se dete pregreje po toplom vremenu?

1. ODEĆA - pamuk ili lan, labave, svetle boje. Ove tkanine propuštaju vodu i vazduh. Široka odeća će sprečiti stvaranje ogrebotina i pelenskog osipa. Panama, sešir na glavu. Ako je vetrovito, uzmite tetra pelenu. Koristite pelene od pamuka ili bambusa, odnosno materijala koji dišu.  Takve su Moony Natural, Moony, Merries ili Besuper Eco pelene.  Redovna promena pelena je obavezna! 


2.STAN- možete koristiti klimu, ali na režimu 22-24 C. Ujutru i uveče otvorite prozore radi ventilacije prostora.



3.KUPANJE – Bebu možete kupati nekoliko puta dnevno. Voda treba da je mlaka, ni hladna ni topla, a ne morate svaki put koristiti kupku. Samo čista voda je dovoljna.

 

4.ŠETNJA - nema izostanaka! Korisno je izvoditi bebu u bilo kom uzrastu. Najbolje su šetnje u hladu drveća, ali jutarnju šetnju treba obaviti  pre 9:00, a večernje posle 19:00. Tokom ovih sati sunce nije agresivno.


5. VODA- Možete bebi ponuditi vodu ako ste uveli nemlečnu ishranu. Tokom vrućih perioda, možete dojiti na zahtev,  a ako ste na dohrani, ponudite bebi i AD formulu. Zbog visokih temperatura napolju, vodu je najbolje čuvati u staklenoj flašici, jer plastična ambalaža na visokim temperaturama može oslobađati hemikalije.  Ako se plašite da će beba razbiti staklenu flašicu, preporučujeno Hevea Starball loptu od prirodne gume kao zaštitu za vašu staklenu flašicu.


6. ZAŠTITA KOŽE SA SPF-Poželjno je da krema u svom sastavu sadrži cink oksid i/ili titanijum dioksid. Oznaka SPF 50+ najadekvatnija je za bebe. Hemijski sastav mora bit dovoljno čist da bi krema dobila oznaku za starost 0+, a bebina krema treba podjednako da blokira i UVA i UVB zrake. SPF Kreme brendova Azeta Bio i Ecowell sadrže gore navedena 2 prirodna mineralna filtera i sve potrebne oznake i zato preporučujemo da se koriste svaki put kada je UV indeks veći od 2 (podatak dostupan u svakoj vremenskoj proznozi).



Mame, kako Vi podnosite vrućine? Kako se spasavate sa decom? Pišite nam u komentarima.

Tagovi: prirodnakozmetika leto organskepelene vrućina
Obaveštenje o kolačićima
Poštovani korisniče, naš sajt koristi cookies (kolačiće) u cilju poboljšanja korisničkog iskustva. Ukoliko nastavite da pregledate i koristite našu Internet prodavnicu, slažete se sa upotrebom kolačića.